sobota, 1. marec 2008

Stare fotke, nove obdelave

Končno sem si vzel čas, da se lotim nekaterih fotk in se poigram z njimi.

Tale "maoistična" je že večkrat pokazana, stalno mi je nekaj manjkalo zgoraj levo, pa sem dodal Luno, slikano dan pred zadnjim mrkom. Upam, da nisem pretiraval z velikostjo in, da sem zadel barvo Lune, v originalu je intenzivno rdečkasto-rumene barve.

Kajaki na Ljubljanici, zadnji dan poletja 07, malo predelani. Ta fotografija je bila razstavljena v Teharjih na razstavi DF Svit Celje. Ne vem kdo je postavljal razstavo, ampak se mu je očitno zdelo, da je obrnjena 90 stopinj v smeri urinega kazalca boljša. Jaz sem jo videl tako:

Isto vrano v drugi pozi sem že objavil na portalih, ta je v drugačnem položaju in z vidnim očesom. Na vseh ostalih fotkah se ne vidi oko, ker je v senci diagonale desno.
Tu je še ena novejša, neobjavljena, za ljubitelje pokrajinske. Slikano iz parkinga ob cesti na Kurešček. Bom dodal še eno, manj "toskansko", bolj slovensko...

Bolj "slovenska" pokrajina prvič

In drugič!
Vem, da sta breza in cerkev preveč v liniji in bi bilo mnogo lepše, da sta v diagonali. Kljub temu mi je dovolj všeč za objavo.

Ta vikend me čaka selekcija lastnih slik, moram si ustvariti posebno mapo obdelanih fotk za pošiljanje na razstave (komanda kluba). Verjetno najdem še kakšno za objavo na blogu.

Lep vikend vsem skupaj, jutri bo sončno, torej nasmeh na usta!

7 komentarjev:

Gregor Krašnja pravi ...

Uh, ne vem katera je boljša. Vse so mi všeč. Pri zadnjih dveh me pa samo eno moti, bisi napisal lokacije ;)

lp

Žiga Mihelčič pravi ...

se strinjam z kreg-om :) super fotke!
Lp

CrniSC pravi ...

Kobri se je snelo! Bravo!

Žiga Gričnik pravi ...

Meni pa prva ne potegne s tisto luno. Po mojem mnenju se preveč vidi, da je prilepljena naknadno. Zmanjšal bi velikost, pa tudi propustnost lune, kajti ob dnevu je luna le rahlo vidna skoraj "prozorna", pri tebi pa preveč izstopa z njeno barvo
Zelo pa so mi všeč kajaki in "toskanska"

Se vidimo v ponedeljek!

Lp

KoBra pravi ...

Zadnji dve sliki enako kot "toskanska" - parking ob cesti na Kurešček. 90 stopinj levo so Kamniške alpe.

Hvala Žiga. To je pomoč pri izboru fotk za razstavo.

-Mihaaa- pravi ...

:D ampak res,.. branetu se je strgalo :) ,.. ampak da ne bo pomote, kar tako naprej
lp

Anonimni pravi ...

Se podpišem pod Žigo.