nedelja, 24. februar 2008

Terme Ptuj in polna Luna

Po delovnih zmagah v prejšnjem obdobju in v čast zimskim počitnicam, smo z družino uspeli "ukrasti" 3,5 dni za kratek oddih. -Kam gremo za počitnice?, je bilo zelo pogosto vprašanje moje Nuše in ko sva ugotovila, da so trdi vratovi in vozli na hrbtu posledica službenega stresa, odgovor ni bil daleč. Toplice, seveda! Jaz bom imel močne roke ona pa malo manjšo rit... Lani smo šli v Terme Čatež, krasne savne, dobra masaža....mmmmm! Pa sva mislila, da bo v/na Ptuju podobno. Pomota.

ČB z mostu

Resda je bilo ceneje, ampak ni primerjave. Mogoče sem že prestar za take podvige, ampak, če imaš na bazenih oznake, da je prepovedano skakanje v (premajhne) bazene, da je prepovedano potapljanje v vseh (preplitvih) bazenih, da se ne sme jesti in piti ob in v bazenih, to tudi pričakuješ. Malo bom pretiraval, ampak ko ata s polnimi usti doma narejenega sendviča vpije na otroka, ki skače čez mojo glavo, pač ne moreš biti pozoren še na otroka, ki se ti potaplja med nogami. Medtem njegova mati smrčijo na ležalniku! Če vsaj ne bi smrčala...

Skratka, bolj "redneck" toplice, vtis pa poslabša še športni dan lokalne osnovne šole.

Vse to dobite za le 350 € (2 odrasla in otrok do 13.leta - 3 nočitve).

Dobra stran vsega je bilo prekrasno vreme, jasno in toplo, celo ponoči, ko se je prikazala skoraj še polna luna. V četrtek zvečer smo odšli peš do Ptuja ("s srcem v svojih rokah"), ki je sicer zelo lepo mesto, ampak nam se je zdelo kot mesto duhov. Krasna pročelja, lepo osvetljeno, čisto, pa skoraj nikogar na ulicah in v lokalih. Naštel sem 11 ljudi, ki so čakali pred obnovljenim gledališčem, 4 v lokalu, trgovine pa zapirajo eno do dve uri prej kot v Ljubljanskem kotlu. Torej skoraj edini sprehajalci smo bili v mestu...

Sicer moj motiv, ni bil spoznavanje zgodovinskih dejstev mesta Ptuj, ampak poskusiti narediti kakšno dobro nočno fotko. Pa jih poglejmo par na poti v in iz mesta:

In ista v barvah

Mesto duhov in slučajno ujeti avion na črnem nebu (še ni bilo Lune)

Prej omenjeno obnovljeno gledališče

in romantični pogled z obale na del Ptuja s "kolo-peškim" in cestnim mostom

Seveda je Luna zbudila drugi izziv in sicer kako uporabiti Bigmo pri slikanju astronomskih (najbližjih) teles. Tako so nastale te "spooky" fotke:

Luna je vzšla med strehami, zapletena v veje dreves, rumeno rdeče barve, meglice so pa ustvarjale kolobarje okrog nje...

Komaj se je rešila vej in zasijala...

...se je ponovno zapletla in...

ustvarila čudovito podobo. (manjka ena sova na veji pod Luno, ah!)

Potem je prišel naslednji dan, spet sončen in topel, ampak več o tem v naslednji objavi. Pravijo, da moram poskrbeti za zanimivost bloga. Kaj boljšega, kot da prekineš zanimiv film, v najbolj zanimiven trenutku z reklamami za pralne praške, pasjo hrano ter pripomočke "za tiste dni".

Vidimo se spet jutri

1 komentar:

CrniSC pravi ...

Sem že misli, da te je kaj hitro minila volja do pisanja in objavljanja fotk. Kad ono, kobra v termah! Fajn. Fotke so mi pa všeč. Tista s kolo-peškim mosotom mi je odlična.