sreda, 25. junij 2008

Nicola in še malo Toscane

Nekaj fotografij iz Toscane, ki jih še nisem pokazal ali pa nisem dovolj obdelal. Priznam, pri nekaterih sem malo pretiraval, pa vendar mislim, da je to bilo potrebno.

Ob sončnem zahodu 1
Ob sončnem zahodu 2
En retro pogled na današnjo Vespo (Oso). Ali ste vedeli, da jo je, po naročilu italijanske povojne vlade, oblikoval italijanski letalski inženir, ki je kratkomalo sovražil motorje in mopede, zato njegova Vespa v ničemer (razen 2 koles) ni podobna takratnim in celo sedanjim pravim motorjem. Pri prvih Vespah so bila kolesa od zadnjih letalskih koles, velikost se je ohranila in jo še vedno uporabljajo pri vseh skuterjih in mopedih.
Staro in še starejše pročelje Firenc

In.. še en portret Nicole iz Calabrie

Le korak od pekla

Nastalo na Krasu, slikal sem rešetko na tleh. Ata, ki koraka, mi je podaril še malo dinamike in več pomena.

Pekel: Danes zaprto!

ponedeljek, 23. junij 2008

Kras 2008


M
islil sem nadaljevati s Toscano, ampak bom vmes vrinil tri slike z extempora Kras 2008. Lesen tič mi je prinesel 3. mesto (kako se to neumno sliši, kot 3.mesto na porno festivalu).
En bumbar s Krasa (El condor passa)
Lesen tč
Osamljeni jezdec in kriva pot
Drugače, krasen dogodek, imel sem se lepo. Za extempore smo oddajali neobdelane slike, pravzaprav minimalna obdelava je bila dovoljena ( levels, curves).
Jeseni (oktobra) pa bo Extempore v organizaciji DF Svit Celje, ki bo trajal kar 9 dni in se bo odvijal v Mesecu fotografije. Vljudno ste vsi vabljeni, vpisoval vas bom verjetno tudi jaz.