ponedeljek, 24. marec 2008

Pogled z moje terase

To ti je vreme! Počaka na praznike, da je ja nikakvo vreme. Seveda, v torek bo sončno...

Fotografski izlet sem naredil kar na svoji terasi (balkon, 1.vrsta, sredina), saj imam kar lep razgled. S teleobjektivom močno sneženje izgleda kar zanimivo. Pa poglejmo nekaj posnetkov:

Snežinke v ospredju

Vrana je nizko preletavala, saj v takem vremenu brez meglenk in zaščitnih očal skoraj ne gre

Tale mi je še posebej všeč, čeprav se vidi samo silhueta vrane (ali ravno zato!)

Takole pa ena drugo varujejo...
Pa več lepega vremena med prazniki v bodoče....

četrtek, 13. marec 2008

En motiv, ki mi je "padel" v oko

Danes le ena slikca, motiv, ki mi je....

Dolgo nisem slikal arhitekture, tale detajl mi je nekako všeč, lepe linije in barve, usklajene, čeprav sta avtorja 2 različna arhitekta, ki pri tem projektu nista sodelovala.

sreda, 12. marec 2008

Variacije na temo "Moje drevo"

Poimenoval sem ga kar "Moje drevo" a.k.a. "The tree" ali "The King".

Hvaležen motiv, pričeska vedno urejena, nima mozoljev, vedno dobre volje in vedno je...tam.

Sam v megli
Sam v megli bližje

Na vrhu v barvah

Na vrhu ČB

V krasni svetlobi brez megle. Toda iz drugega kota, brez megle, svetloba razkrije, da gre za dvojno osebnost in hudo "razcepljen" karakter
Nasilno obdelano med kozolcema
To je pa mlajša sestrična iz Trzina, visoka, vitka in mlada. Planinka in pohodnica, to ji je pisano na kožo (kot se vidi).

torek, 11. marec 2008

Spet tu!

Mislil sem, da bo malo več časa za novi prispevek, ampak... Stvari se mi dogajajo in po službeni strani in po foto strani. Kolegi iz DF Svit (saj sem že omenil, da so foto manijaki!?) intenzivno pošiljajo ODLIČNE fotke na razstave, jaz pa pri silnih fotkah, ki jih imam, ne vem kaj bi poslal.

Torej, pri meni je postopek za iskanje primernih fotk sledeči: Pregledati je treba cca 2.000 Gb datotek, od katerih je 1/3 na CD-jih in DVD-jih, potencialno dobre slike prekopirati v novo mapo in se jih lotiti s PS-om (hov, hov).

Malo bolj ohlapen izbor obsega približno 500 fotografij, za obdelavo posamezne slike pa gre 5 do 30 minut(če jo hočeš primerno obdelat). Ko potegnem črto, se naslednji mesec ukvarjam samo z obdelavo fotografij in to 8 - 10 ur na dan! Ne bo šlo, žal...

Zato danes v prispevku par slikc, ki sem jih zadnji teden obdeloval do ranih jutranjih ur. Nekatere bodo mogoče šle tudi na natečaje, ne vem še.

Vaše mnenje tudi šteje, zato pogumno s komentarji!

Zimska 2005/2006 prvič...

...in drugič,

Hladna arhitektura in "meltdown"

Ptič v dobri svetlobi

Staro...

...in mlado,

No, tale ni za razstavo, le za lahko noč. (Ah, ponovno kosmat, tam, kjer že dolgo nisem več. Ko prideš v srednja leta se lasje preselijo v nos, ušesa in na hrbet...)

Seveda ste dobrodošli tudi za komentarje pri drugih fotkah, ki sem jih objavil in poveste svoje mnenje.

četrtek, 6. marec 2008

Modeli, ideje

Tu je nekaj starejših fotk z modeli, ene so nastale na delavnici Digitalne Akademije, druge z mojo sosedo Sašo. Šlo je enostavno za preizkušanje, če znam puncam povedati, kaj želim na fotki imeti. Včasih rata, včasih ne.

Njenega imena se ne spominjam več, hitro se sporazumeva s kamero in zelo dobro zgleda. To je iz delavnice DA leta 2005, spomnim se, da je bilo 35 stopinj, teh objektov ni več, sedaj tam stoji Bauhaus. To je tudi bila moja prva izkušnja pri slikanju z modeli, danes bi lahko naredil mnogo boljše fotke kot takrat. Kilometrina pri fotografiranju JE pomembna!

Njen vogal
Izredno lepa postava, odhod v svetlobo, od 10 posnetkov, mi je samo ta bil všeč in to zaradi njenih las.

Na koncu predora

Mateja. Ko sem jo le prepričal za ta skok, mi je v hipu ko je doskočila, bilo žal. Punca si je skoraj zvila gleženj. Saj veste: skoki, visoke pete, kamenčki in ostala nesnaga po tleh.... Malo je manjkalo, čisto zares.

Foto finiš
Malo drugače je bilo z mojo sosedo Sašo. Luštna, zgovorna, izzivalna in... gibčna. V baletkah na detelji skoki niso tako nevarni. Pri fotkanju je asistirala (držala odsevnik) moja draga, ki je tu včasih moderatorka in glavni krivec, da imam blog.

Lastovka

Ni montaža, Saša skoči kot Marko Milič!

Visoooko
Še en portretek za zaključek današnjega prispevka.

Skuštran portet

In lahko noč, vsem, ki greste zdaj spat.

ponedeljek, 3. marec 2008

Štiri za intermezzo

Kot v naslovu, 4 fotke za intermezzo, ne da se mi pisat tako pozno.

Ribič na Krki
Zimska mavrica. Pogled z moje terase, nikoli nisem prej videl mavrice pozimi. Gledališče narave, jaz pa imam vstopnice za balkon, 1. vrsta, sredina...
Loška cerkev (Mengeška Loka). Za tole sem se moral sprehoditi 800 m od doma...
Za tole pa skoraj 1.000 km! Romunija, okolica Cluja (Kluž).
Lep začetek tedna...

sobota, 1. marec 2008

Stare fotke, nove obdelave

Končno sem si vzel čas, da se lotim nekaterih fotk in se poigram z njimi.

Tale "maoistična" je že večkrat pokazana, stalno mi je nekaj manjkalo zgoraj levo, pa sem dodal Luno, slikano dan pred zadnjim mrkom. Upam, da nisem pretiraval z velikostjo in, da sem zadel barvo Lune, v originalu je intenzivno rdečkasto-rumene barve.

Kajaki na Ljubljanici, zadnji dan poletja 07, malo predelani. Ta fotografija je bila razstavljena v Teharjih na razstavi DF Svit Celje. Ne vem kdo je postavljal razstavo, ampak se mu je očitno zdelo, da je obrnjena 90 stopinj v smeri urinega kazalca boljša. Jaz sem jo videl tako:

Isto vrano v drugi pozi sem že objavil na portalih, ta je v drugačnem položaju in z vidnim očesom. Na vseh ostalih fotkah se ne vidi oko, ker je v senci diagonale desno.
Tu je še ena novejša, neobjavljena, za ljubitelje pokrajinske. Slikano iz parkinga ob cesti na Kurešček. Bom dodal še eno, manj "toskansko", bolj slovensko...

Bolj "slovenska" pokrajina prvič

In drugič!
Vem, da sta breza in cerkev preveč v liniji in bi bilo mnogo lepše, da sta v diagonali. Kljub temu mi je dovolj všeč za objavo.

Ta vikend me čaka selekcija lastnih slik, moram si ustvariti posebno mapo obdelanih fotk za pošiljanje na razstave (komanda kluba). Verjetno najdem še kakšno za objavo na blogu.

Lep vikend vsem skupaj, jutri bo sončno, torej nasmeh na usta!